Hyppää sisältöön

Suomen ympäristöopisto SYKLI

Suomen ympäristöopisto SYKLI

Suomen ympäristöopisto Sykli on ammatillinen erikoistunut oppilaitos. Olemme valtakunnallinen ympäristöalan kouluttaja ja kehittäjä. Meidät tunnetaan työelämän kestävän kehityksen ja ammatillisen koulutuksen kestävän tulevaisuuden vahvistamisen edelläkävijänä.


Olemme ammatillisen koulutuksen järjestäjä

Kyllä

Opetettavat koulutusalat

Tekniikan alat

Henkilöstömäärä

alle 100

Alue

Valtakunnallinen

Kestävä kehitys on strategiassamme

kyllä lehva

Kestävä kehityksen tavoitteemme

Kestävä tulevaisuus on yksi arvoistamme ja kestävä kehitys näkyy Syklin strategiassa monesta eri näkökulmasta. Olemme toiminnassamme sitoutuneet edistämään sekä kestävän kehityksen periaatteita, että myös rakentamaan kestävää tulevaisuutta Ammatillisen koulutuksen kestävyystiekartan mukaisesti.
Sykli on mukana useissa vastuullisuussitoumuksissa (OKKA- ja Ekokompassi-sertifikaatit) ja vuoden 2024 aikana Syklille laaditaan oma kestävyystiekartta, joka viitoittaa tietämme vielä konkreettisemmin kohti tavoittelemaamme tulevaisuuskuvaa. Tavoitteemme on olla ympäristöalan koulutuksen edelläkävijä ja yhteiskuntaa uudistava oppilaitos.

Kestävä kehityksen painopisteet vuosille 2024-2025

Tavoitteita ja toimenpiteitä: Syklin kestävyystiekartan laadinta, ammatillisen koulutuksen kestävyystyön tukeminen, päästövähennyspolun suunnittelu, luonnon monimuotoisuuskartoitus ja henkilöstön biodiversiteettiosaamisen vahvistaminen, tutkintojen osaamisalojen kestävyyskasvatussuunnitelmat, vastuullisuusviestinnän ja viestinnän vaikuttavuuden kehittäminen, työhyvinvoinnin edistäminen.


Olemme täyttäneet kestävyyden itsearviointilomakkeen (VASKI-hankkeessa kehitetty)

kyllä lehva

Olemme laskeneet hiilijalanjälkemme

kyllä lehva

Olemme määritelleet päästövähennyspolkumme

tekeillä

Kehitämme henkilöstön kestävän kehityksen osaamista

kestävä kehitys kehityskeskusteluissa,
henkilöstön osaamispäiviä kestävän kehityksen teemoihin,
kestävä kehitys perehdytyksessä,
hanketoiminta

Tarjoamme kestävän kehityksen osaamispolkuja

Takaisin jäsenlistaukseen