Hyppää sisältöön

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymään kuuluu ammatillisen koulutuksen edelläkävijä Forssan ammatti-instituutti, yritys- ja henkilöstöpalveluita tarjoava Faktia Oy sekä seudulliseen työllisyyden hoitoon keskittynyt Fokka Säätiö.
Olemme vastuullisuuden edelläkävijä, ja meille on ensimmäisenä Suomessa myönnetty Kestävä tulevaisuus oppilaitoksissa -sertifikaatti. Meiltä löytyy myös Ekokompassisertifikaatti, joka osoittaa meidän tekevän aidosti vaikuttavia ympäristötekoja joilla on tavoitteet, aikataulut ja seuranta. Lisäksi vastuullisuus näkyy kaikessa muussa toiminnassamme ja meiltä löytyy toiminnan läpileikkaava vastuullisuusohjelma jossa olemme miettineet miten Forssan ammatti-instituutissa ja Faktia Oy:ssä voidaan konkreettisesti edistää YK:n Agenda 2030 -tavoitteiden toteutumista. Tiedostamme siis, että olemme ammatillisena oppilaitoksena vastuussa hyvästä tulevaisuudesta.


Olemme ammatillisen koulutuksen järjestäjä

Kyllä

Opetettavat koulutusalat

Kasvatusalat,
Kauppa, hallinto ja oikeustieteet,
Luonnontieteet,
Tietojenkäsittely ja tietoliikenne (ICT),
Tekniikan alat,
Terveys- ja hyvinvointialat,
Palvelualat

Henkilöstömäärä

100 – 250

Alue

Kanta-Häme

Kestävä kehitys on strategiassamme

kyllä lehva

Kestävä kehityksen tavoitteemme

Ilmasto- ja kiertotaloustavoitteemme ovat kunnianhimoisia. Toimimme muille systemaattisesti kehittyvänä esimerkkinä laskemalla hiilijalanjälkemme, pienentämällä ympäristövaikutuksiamme ja kasvattamalla hiilikädenjälkeämme. Tavoitteemme näkyvät konkreettisesti mm. kaiken tarvittavan materiaalin huolellisessa harkinnassa, toimimisessa hankintaohjeiden mukaan, elinkaariajattelussa, hävikin minimoimisessa, matkustamisen vähentämisessä ja energiatehokkuudessa. Tavoitteenamme on siirtyä käyttämään uusiutuvaa energiaa. Hankimme vastuullisesti tuotettuja tuotteita ja palveluita mahdollisimman paljon lähialueelta. Siirrymme vähitellen hankintoihin, joiden avulla voidaan vähentää ilmastokuormitusta ja kompensoida hiilijalanjälkeä.

Pyrimme suunnittelemaan toimintamme niin, että pystymme itse jatkojalostamaan ja hyödyntämään toiminnastamme syntyvät sivuvirrat esim. koulutuksessa ja kuntayhtymän muussa toiminnassa. Tavoitteenamme on tulevaisuudessa olla lähes jätteetön oppilaitos. LHKK haluaa olla edelläkävijä, joka on luomassa muutosta paljon energiaa ja raaka-ainevaroja vievästä taloudesta kohti vihreää taloutta. Kyseessä on strateginen valinta, jonka seurauksena on edelleen tehtävä muutoksia palvelu- ja tuotantoketjuihin, työprosesseihin ja työtoimintaan. Vihreä talous ja kiertotalous edistävät pitkällä tähtäimellä työllisyyttä ja paikallista toimintaa luoden uudenlaisia liiketoiminnan malleja.

Noudatamme YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelmaa (Agenda 2030). Keskeisimmiksi painopisteiksi nostamme tavoitteet nro 4 Hyvä koulutus, nro 8 Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua, nro 12 Vastuullista kuluttamista ja nro 13 Ilmastotekoja. Jatkamme vuonna 2021 saavuttamamme Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatin itsearviointityötä. Sitoudumme saavuttamamme Ekokompassi-sertifikaatin ympäristöohjelman mukaiseen
kehittämiseen. Annamme kaksi kertaa vuodessa Sitoumus 2050 –toimenpidelupaukset. Toimenpiteiden avulla sitoudutaan 2-10 vuoden aikana toteutettaviin konkreettisiin toimiin, toimintatapojen muutoksiin ja innovatiivisiin
kokeiluihin, jotka edistävät yhteisesti sovittuja tavoitteita. Yhteisömme tavoitteena on laajentaa käsitystämme kestävyystaidoista kohti ekososiaalista sivistystä ja globaalia ulottuvuutta.

Kestävä kehityksen painopisteet vuosille 2024-2025

Vastuullisuusosaaminen
Hiilikädenjälki ja -jalanjälki
Kiertotalous


Olemme täyttäneet kestävyyden itsearviointilomakkeen (VASKI-hankkeessa kehitetty)

kyllä lehva

Olemme laskeneet hiilijalanjälkemme

kyllä lehva

Olemme määritelleet päästövähennyspolkumme

tekeillä

Kehitämme henkilöstön kestävän kehityksen osaamista

henkilöstön osaamispäiviä kestävän kehityksen teemoihin,
kestävä kehitys perehdytyksessä,
työelämäjaksot,
hanketoiminta,
täydennyskoulutus kokonaisin tutkinnoin,
muuta

Tarjoamme kestävän kehityksen osaamispolkuja

ilmastovastuullinen toiminta,
yhteisten aineiden keke polku,
vastuulliset edelläkävijä -työssäoppimispaikat ja työelämäkumppanit,
kestävän tulevaisuuden oppimisympäristöt,
vastuulliseen liiketoimintaan tähtäävää ja toimialaa uudistavaa yrittäjyyttä
Takaisin jäsenlistaukseen