
TAO, Turun Ammattiopistosäätiö
TAO, Turun Ammattiopistosäätiö on yksityinen ammattioppilaitos, jossa annetaan teknisten, kädentaitoa vaativien alojen ammattiopetusta. Ammattiopistoa ylläpitää Turun Ammattiopistosäätiö sr.
Ammatillista perustutkintoa opiskelee runsaat 300 opiskelijaa pintakäsittelyalan, veneenrakennusalan, taideteollisuusalan (verhoilu, sisustus ja restaurointi), talotekniikan sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen perustutkintoihin tai tutkinnon osiin. Lisäksi TAO:ssa on mahdollista suorittaa monimuotokoulutuksena ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.
Olemme ammatillisen koulutuksen järjestäjä
KylläOpetettavat koulutusalat
Humanistiset ja taidealat,Tekniikan alat
Henkilöstömäärä
alle 100Alue
Varsinais-Suomi


Kestävä kehitys on strategiassamme
kyllä lehva
Kestävä kehityksen tavoitteemme
Tavoitteena on kasvattaa opiskelijoista aktiivisia kansalaisia, joilla on riittävät tiedot, taidot ja asenteet rakentaa omalta osaltaan kestävää yhteiskuntaa. Ympäristö-myönteiset toimintatavat on helppo omaksua opintojen alussa ja ympäristöasioihin vaikuttamista voi opetella vähitellen, aloittaen omasta työsalista, laajentuen koko kouluun ja sitä ympäröivään yhteiskuntaan.
TAO:n kestävän kehityksen toiminnan periaatteina on osallisuus, jossa opiskelijat toimivat itse aktiivisesti projektien suunnittelussa, toteutuksessa ja tulosten arvioinnissa. TAO:n ympäristökuormitusta pyritään vähentämään ja kestävän kehityksen kasvatus otetaan osaksi jokapäiväistä arkea. Huomiota kiinnitetään erityisesti materiaalien, energian ja veden käyttöön sekä jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen. Ympäristönäkökulmien lisäksi toiminta koskettaa ajankohtaisia sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden teemoja kuten turvallisuutta, kiusaamista ja syrjäytymisen ehkäisyä tai kulttuuriperintöä ja monikulttuurisuutta. Taloudellisesti kestävään kehitykseen ohjataan toiminnassa toimimalla resurssitehokkaasti ja keskittymällä kestävään kulutukseen.
Kestävän kehityksen toiminta ei keskity ainoastaan tunneilla annettavaan opetukseen, vaan se ulottuu koko oppilaitoksen toimintakulttuuriin, ja linkittyy myös koulun toimintaympäristöön ja sidosryhmiin. Tavoitteena on osallistaa kestävän kehityksen toimintaan opiskelijoiden ja opettajien lisäksi oppilaitoksen muu koulun henkilökunta, opiskelijoiden perheet sekä yhteistyökumppanit.
Kestävä kehityksen painopisteet vuosille 2024-2025
Materiaalitehokkuus ja kiertotalous
TAO:ssa on sitouduttu kestävän kehityksen edistämiseen ja pyritään systemaattisesti vähentämään tarpeetonta hävikkiä toiminnan kaikilla sektoreilla. Vastuulliseen ja kestävään toimintaan kuuluu myös mm. ammatillisten tutkinnon osien opetuksen suunnittelu ja toteutus näiden em. periaatteiden mukaisesti. Materiaalitehokkuus sekä kiertotalous mukaan yhä vahvemmin toimintaan.
Kemikaaliturvallisuus
Kemikaaliturvallisuuden parantaminen varmistamalla käyttöturvallisuustiedotteiden ajantasaisuus ja kemikaalien oikea varastointi.
Olemme täyttäneet kestävyyden itsearviointilomakkeen (VASKI-hankkeessa kehitetty)
kyllä lehva
Olemme laskeneet hiilijalanjälkemme
ei
Olemme määritelleet päästövähennyspolkumme
tekeilläKehitämme henkilöstön kestävän kehityksen osaamista
kestävä kehitys kehityskeskusteluissa,henkilöstön osaamispäiviä kestävän kehityksen teemoihin,
kestävä kehitys perehdytyksessä,
hanketoiminta
Tarjoamme kestävän kehityksen osaamispolkuja
yhteisten aineiden keke polku,kestävän tulevaisuuden oppimisympäristöt